Zundert Floreert wint Aandeslag-trofee

Dinsdagmiddag 10 december reikte minister Hugo de Jonge de trofee uit aan de partners van Zundert Floreert.

Dinsdagmiddag 10 december reikte minister Hugo de Jonge de trofee uit aan de partners van Zundert Floreert. Zundert Floreert is een werkwijze waar overheden, inwoners, (agrarische) ondernemers en andere belanghebbenden samenwerken om meerwaarde te creëren voor een heel gebied.

Samen het gebied mooier, beter en vitaler maken. Dat is het doel van Zundert Floreert. ‘Met een houding van ieder voor zich komen we er niet’, vertelt projectleider Marien Provoost. ‘Daarom werken we als collectief samen met de overheid, dorpsraden, ondernemers, ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) en andere partners in de regio.’ Met elkaar bekijken de partners nieuwe initiatieven in het gebied. En zorgen ze dat ieder plan zoveel mogelijk meerwaarde heeft voor de omgeving. Het resultaat: duurzame initiatieven en gebiedsvisies, waar het hele collectief achter staat.

 

Aandeslag-Trofee

In heel Nederland werken overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven met elkaar aan projecten om zich voor te bereiden op de Omgevingswet. Deze projecten onderscheiden zich met een duidelijk probleemoplossend karakter. Daarom organiseert het programma Aan de slag met de Omgevingswet jaarlijks een verkiezing voor de Aandeslag-Trofee. Andere genomineerden waren de gemeenten Rotterdam en Veenendaal. Meer informatie op www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl.

 

Meer informatie over Zundert Floreert

Zundert Floreert begon als een pilot, maar is inmiddels een werkwijze die de partners blijven hanteren. Wilt u meer weten? In het digitale magazine kaartenbak.zundertfloreert.nl/ leest u meer over geleerde lessen, het proces en tips en trucs. Of kijk op www.zundertfloreert.nl.