Leren tijdens de pilot

Al 'lerend' samenwerken

 

De uitdagingen in het buitengebied vragen om nieuwe manieren van (samen)werken. Een pilot biedt de gelegenheid om daarmee te oefenen, om te leren van wat er goed en minder goed gaat en op die manier concreet resultaat neer te zetten voor gemeente Zundert!

Meer over de pilotfase
detailfoto paarse en gele bloemen Zundert

Een unieke aanpak

 

De drie overheden (provincie, waterschap en gemeente) treden bij deze pilot gezamenlijk en faciliterend op. Dit zorgt voor kortere lijnen en betere afstemming. Samen pakken we de uitdagingen in deze gebieden aan en kijken we vooral naar wat er mogelijk is. Zo vinden we de beste mogelijkheden.

 

 

Wat doet ZET bij de pilot?

 

Tijdens de pilot ‘Vitaal Buitengebied’ begeleidt ZET dit proces en geeft advies aan de betrokken partijen. Dit is een advies- en projectbureau dat bijdraagt aan het organiseren en vormgeven van participatie, samenwerking en leren. Zo coacht ZET deelnemers op hun rol en adviseert over de inzet van tools en instrumenten.

Het bureau zorgt er ook voor dat er uitwisseling is tussen de verschillende gebieden. Daarnaast verzorgten ze leerbijeenkomsten voor ambtenaren van de betrokken overheidsorganisaties om onderlinge samenwerking te verbeteren.

 

 

Slim magazine

Met elkaar zorgen voor een vitaal buitengebied – hoe gaat dat op een slimme manier? Freek Liebrand schreef voor SLIM magazine een artikel over de pilot.

Bekijk het artikel van SLIM magazine

Jaarmagazine

Hoe kan er binnen de pilot samengewerkt worden volgens een nieuwe gebiedsgerichte aanpak? ZET vertelt in het jaarmagazine meer over de pilot Vitaal Buitengebied.

Meer over de aanpak van ZET in het ZET jaarmagazine

Website

Op de website van ZET leest u over fase 1 en fase 2 van het project.

Bekijk de website van ZET over fase 2 van de pilot