Bijeenkomst VABIMPULS op 26 oktober

Stoppen, gestopt, doorgaan of omschakelen? Er verandert veel op het platteland. Hoe kun je daar mee omgaan, als agrarische ondernemer en als overheid? Welke keuzes maak je of kunnen we maken? 

VABIMPULS ondersteunt al ruim vijf jaar agrarische ondernemers bij deze ingrijpende keuzeprocessen. Welke stappen richting een nieuwe toekomst zetten zij? Hoe komen ze in beweging? Waar lopen ze tegenaan? Wat komt er bijvoorbeeld bij kijken als je stopt, nog iets anders wilt gaan doen en wilt blijven wonen op je locatie? Hoe werken jonge agrarische ondernemers aan hun toekomst? Wat is de rol van adviesbureaus en andere partijen hierbij? Wat werkt, waar schuurt het en wat is er nodig om samen met de gemeente en de provincie, met ambtenaar én bestuurder, vanuit wederzijds vertrouwen tot oplossingen voor een leefbaar buitengebied te komen? Hoe houd of herstel je dat vertrouwen?

Praktijkervaringen van meer dan 800 initiatieven worden gedeeld met gestopte en nog actieve (jonge) agrarische ondernemers en met bestuurders, ambtenaren en adviseurs op donderdag 26 oktober 2023.

Bijeenkomst VABIMPULS – ‘Beweging vanuit vertrouwen. Toekomst op het boerenerf’

  1. Datum: Donderdag 26 oktober 2023 van 12.00 tot 18.00 uur.
  2. Locatie: Beukenhof, Capucijnenstraat 46, 5074 PJ Biezenmortel
  3. Programma: Dagvoorzitter Richard Engelfriet gaat in gesprek met de nieuwe gedeputeerde(n) van de provincie Noord-Brabant. Hij gaat ook in gesprek met voormalig gedeputeerde Erik van Merrienboer, destijds verantwoordelijk voor de start van VABIMPULS en nu burgemeester van de gemeente Terneuzen, en Alex Datema, tot voor kort voorzitter van BoerenNatuur, tevens melkveehouder en nu directeur Food & Agri Nederland Rabobank. Hierna volgt deelname aan verschillende workshops. Hierin delen we relevante ervaringen en kennis, laten we mogelijkheden zien en geven we houvast voor kansrijke oplossingen voor een leefbaar buitengebied. We sluiten af met een borrel. Meer informatie over de beschikbare workshops is beschikbaar via deze link.

Meld je nu aan voor de bijeenkomst van VABIMPULS via deze link! Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Vragen over deze bijeenkomst? Stuur een mail naar Monique de Wit via [email protected].