Landschapstriennale Lab Groenstad met Pilot Vitaal Buitengebied

21 april

  • De eerste deelsessie wordt geleid door Patrick Kok, wethouder van gemeente Zundert.
    Vitaal buitengebied Zundert deel 1 van 15.00 tot 15.15 uur
    Introductie door Patrick Kok, wethouder Zundert. De samenleving is aan zet; de overheid faciliteert oftewel van toelatingsplanologie naar beloningsplanologie. Over werkwijze en botsende belangen; aansluitend korte film.
  • De tweede deelsessie Vitaal Buitengebied Zundert over het gebied Aa of Weerijs is van 15.15 tot 15.30 uur. Aa of Weerijs, het werken aan een gezamenlijke ambitie; de tikje onorthodoxe aanpak onder leiding van Cees-Anton de Vries, procesontwerper en hoeder van leerprocessen.
  • De derde deelsessie is van 16.00 tot 16.30 uur. Het buitengebied en de woningbouwopgave, een energieke discussie vanaf 16.00 uur tot 16.30 uur onder leiding van Marcel van Miert, regisseur voor verbetering en verduurzaming van bestaande gebieden en gebouwen. Betaalbaar wonen, multifunctionele ontwikkelingen, spanningsveld tussen landschap en gebouwde omgeving, bieden VAB’s (vrijkomende agrarische bedrijfspanden) de oplossing? Deze onderwerpen passeren de revue naar aanleiding van de casus Hofstede aan de Dreef (met medewerking van initiatiefneemster Ellen Braspenning) en een nieuwe visie Landgoederen Brabant.

Bezoek ook het Lab Groenstad om u aan te melden voor deze online bijeenkomst.

Informatie

21 april

vanaf 15.00

Online via livestream (graag vooraf aanmelden)

https://landschapstriennale-groenstad.iseated.com